· 

De perfecte Make-up voor op het strand

Hoe draag je de perfecte strand Make-up?
Vergeet nooit je zonnebrandcrème, echt dit is het belangrijkste wat ik je ga vertellen. Voordat je überhaupt make-up op je gezicht doet, smeer je eerst je gezicht in met zonnebrandcrème of een (getinte) dagcrème met een SPF (sun protect factor). 
Geef het tenminste 20 minuten in om in te trekken in je huid. De crème moet volledig droog zijn voor voldoende effectiviteit. Veel vrouwen vergeten zonbescherming op hun gezicht aan te brengen, maar dit is echt heel belangrijk. Niet alleen om verbranden te voorkomen maar zeker ook om onze huid te beschermen tegen de schadelijke stralen van de zon.

 

De basis.

Bij warm, vochtig weer gaat alles wat romig of vettig is - zoals foundation of concealer - bijna onmiddellijk vlekken. Het is daarom heel lastig om tijdens een dagje strand je foundation perfect egaal te houden. Persoonlijk kies ik bij warm weer altijd voor een getinte dagcrème met een SPF zodat ik gedurende dag ook nog een paar keer kan smeren. Zo blijft mijn gezicht beschermd tegen de straling van de zon.  Elke make-up die je draagt, moet de natuurlijke kleur van uw huid verbeteren. Kies geen glinster/ glitters omdat deze er niet zo natuurlijk uitzien in de felle zon. Gebruik een bronzer op je oogleden en net boven je jukbeenderen. Je kunt ook een beetje op het voorhoofd en kin zetten.

Lippen en ogen.

Gebruik waterproof producten, met waterproof make-up kun je zwemmen en zweten zonder jezelf zorgen te maken over mascara strepen of gesmolten lipstick. Maak je ogen niet te zwaar op. Een simpele eyeliner en een mascara doen wonderen. Je maakt hiermee je ogen sprekender zonder dat je risico loopt op uitlopende oogschaduw.

Vermijd Lip Gloss, aan deze vette substantie blijft makkelijk zand plakken. Daarnaast voelt het hele vervelend als je lippen nat worden. Een long lasting matte lippenstift is een hele geschikte keuze, omdat glanzende lipsticks te veel glitteren. Deze lipsticks zijn er ook met een SPF. Zo zijn je lippen gelijk sunproof.

 

Na het zonnen.

Na een dag in de zon, zal je voorhoofd, jukbeen, kin en de brug van je neus vanzelfsprekend bruiner zijn geworden. Als je voldoende vaak hebt gesmeerd ben je als het goed is niet verbrand.  Nadat je jouw gezicht op de juiste manier hebt gereinigd, geef je de huid een beetje hulp door een verzorgende, voedende nachtcrème aan te brengen.

Ga je vanuit het strand gelijk door naar het terras? Pimp dan snel je make-up door een mooie oogschaduw en wat extra bonzer.

Reinig bij thuiskomst je gezicht en breng dan de nachtcrème aan.

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0