· 

Wenkbrauwen epileren

Wenkbrauwen, letterlijk de eyecatchers van ons gezicht. Dun, dik, vol of juist een smal streepje. De vorm van wenkbrauwen is heel persoonlijk en afhankelijk van je gezicht. Toch zijn er een aantal "regels" om goed en verantwoord je wenkbrauwen te epileren.  Ik heb ze voor je op een rijtje gezet.

 


Op dit moment is de natuurlijke wenkbrauw helemaal in de mode. Met de natuurlijke wenkbrauw bedoelen we niet een ruige weerborstel van links naar rechts op je gezicht. Maar een natuurlijk gevormde volle wenkbrauw. De tijd van de extreem dunne, strakke strenge wenkbrauwen hebben we daarmee achter ons gelaten.

 

Waar begin je?

Om te beginnen met epileren bepaal je het begin en het eindpunt van je wenkbrauw. Op de afbeelding zie je 4 lijnen. Lijn 1 geeft het begin van de wenkbrauw aan. Deze lijn loopt loodrecht naar boven vanaf de neusvleugel. Lijn 3 geeft het eindpunt van de wenkbrauwen aan. Deze lijn loopt vanaf de neusvleugel exact langs de ooghoek. Alle haartjes voor lijn 1 en achter lijn 3 kan je met een gerust hart epileren. Vind je het moeilijk om lijn 3 te bepalen? Gebruik dan lijn 4 als hulplijntje om de juiste lengte te bepalen.

 

Nadat je de lengte van je wenkbrauw hebt bepaald zie je op de afbeelding dat lijn 2 het hoogste punt van je wenkbrauw is. Deze lijn loopt vanaf de neusvleugel langs de buitenzijde van je pupil omhoog. Zorg ervoor dat dit punt het hoogste punt in je wenkbrauw is.

Creëer een natuurlijke vorm door de haartjes aan de onderkant van de wenkbrauw weg te halen. Verwijder nooit haartjes aan de bovenkant van je wenkbrauwen. Dit geeft een heel onnatuurlijk effect en het komt de vorm van je wenkbrauwen ook niet ten goede.

Goed gereedschap is het halve werk.

Een goed pincet, heldere verlichting en een grote spiegel zijn musthaves als je thuis wil epileren. Goede materialen zorgen ervoor dat dit toch vervelende klusje een stuk makkelijker gaat. Als je dan helemaal klaar bent voor het klusje trek je de huid van je wenkbrauwen goed strak en trek je de haartjes met de groeirichting mee eruit.

 

Vind je epileren altijd een pijnlijk klusje? Koel dan eerst je wenkbrauwen met een ijsklontje of icepack.

Zijn de haartjes van je wenkbrauwen erg lang? Na het epileren kan je ze altijd bijknippen. Duw met je vinger de wenkbrauwen naar boven, tegen de groeirichting in en knip alles wat boven je vinger komt af.

 

Tip:

Laat de vorm van je wenkbrauwen bepalen door de vorm van je gezicht. Vaak zie je al dat de natuur uit zichzelf al een aanzet geeft naar deze vorm. Laat de natuurlijke vorm van je wenkbrauwen de basis vormen, dit geeft het meest natuurlijke en mooiste effect.

Reactie schrijven

Commentaren: 0